Premium obrok – In Smoke We Trust, Beograd

In Smoke We Trust biće mi svakako jedna od dražih destinacija kad god se nađem u Beogradu. Ekipi želim puno sreće u daljem radu, kvalitet je tu, i verujem da će posao, kao i investicija u sve ovo jako brzo da se isplati i u finansijskom i u moralnom smislu.

Premium obrok - In Smoke We Trust, Beograd

Nedavnu posetu Beogradu iskoristio sam, između ostalog, i da posetim stare drugare In Smoke We Trust. Momci su, nakon par godina gerila ugostiteljstva bez fiksne lokacije (funkcionisalo je to kroz online primanje narudžbi, pripremu mesa i dostavu na kućnu adresu) konačno digli stvari na viši nivo i otvorili restoran, čime je srpska prestonica, nakon Holy Smokes, postala bogatija za još jedan Texas style BBQ hram! Svaka čast! 💪

Marko i Marin su istinski zaljubljenici u teksaški roštilj, odnosno specifičan način pripreme mesa koji traje i do 15 sati, a izvodi se tzv. low & slow tehnikom indirektno na dimu u mašini zvanoj smoker. Kolika je to posvećenost jasno vam je u startu – drvo, vatra, dim, i 15 sati uz smoker, da bi nam servirali obrok koji se ne zaboravlja tako lako. I tako svaki dan.

Sa pitmasterom Marinom

Sa mesinom iz veselog smokera susretao sam se i ranije – na blogu je u par navrata predstavljen beogradski restoran Holy Smokes (Cubano Burger, Black Jack Burger, Smokey Chick Burger), kao i novosadski Dobri dim, a kroz proces pripreme mesa na ovaj način i sam sam prošao sa smokerom kod saborca Ljube aka Hellraisera, i rezultat je u svim ovim situacijama bio više nego fenomenalan. Jednostavno, meso pripremeljeno u smokeru smatram najukusnijim zalogajem na svetu, i malo šta može da mu parira. S obzirom na kompleksan način pripreme, odnosno potrebno vreme od loženja vatre do finalnog rezultata, i ne čudi što su ovakvi restorani retkost u regionu, ali lepo je videti da postoji ekipa koja je strastvena i posvećena ovoj priči, a ovaj pitmaster dvojac to sasvim sigurno jeste.

Premium obrok – In Smoke We Trust, Beograd

Restoran se nalazi u Gastrošoru, preko puta craft pivnice Docker. Sjajna je to lokacija, jer posle ovakvog obroka najbolje je iskulirati uz kvalitetno craft pivce. Ne preterano veliki prostor, ali svakako odgovarajući imajući u vidu kapacitete samog smokera i činjenicu da je dostupna i dostava. Lepo uređen, samouslužnog stila, ogladnićete čim mu se približite od opojnog mirisa mesa i dima.

In Smoke We Trust u ponudi ima tri vrste mesa – junetinu, svinjetinu i ćuretinu, i to je sve dostupno u raznim kombinacijama. Premium obrok, koji je bio moj izbor ovaj put, obuhvata sve navedeno, a tu su i Brisket, Prase i Ćuretina obroci kao i Brisket Burnt Ends specijalitet. Naravno, sve ovo stiže sa odgovarajućim prilozima – BBQ pasulj, Coleslaw salata, marinirani luk, kiseli krastavci… Meso takođe možete da naručite i u formi burgera ili sendviča. Sve na svom mestu što bi se reklo, i po Texas smoker BBQ standardima.

Premium obrok se dakle sastoji od 280g junećeg brisketa, drpanog praseta i ćuretine, sa već pomenutim prilozima i sosom od dimljenih jabuka. Tu je i domaći hleb koji ekipa takođe peče, i ovo je bez sumnje najbolji izbor da probate sve što prave, kao i idealna opcija ako se do sada niste susretali sa mesom pripremljenim u smokeru. Nakon ovoga biće vam sve jasnije, a i sami ćete u skladu sa ličnim ukusom moći da odaberete favorita od ove tri vrste mesa. Iako moram upozoriti da to neće biti nimalo lak zadatak, jer svaki zalogaj ovde bio je čista rapsodija! Brisket ili pulled pork su stvari koje standardno najbolje kotiraju u ovakvim restoranima, dok je za In Smoke We Trust specifično da dime i ćuretinu, koju npr. nema u ponudi kod iznad pomenutih Holy Smokes ili Dobrog dima. To sa ćuretinom je pravi potez, a moram naglasiti i da su uspeli da belo meso iako standardno krto, ostane sočno, a ne isušeno i “tvrdo”, što je već majstorija vredna svake pohvale. Brisket i svinja imaju svoje masnoće pa to i neće biti preterano iznenađenje, ali ćuretina je bila vrhunski pripremljena.

Pored mesa, Coleslaw i marinirani luk dobro balansiraju obrok, a i kiseli krastavčići su uvek rado viđeni u svim BBQ kombinacijama što se mene tiče. Sos od dimljenih jabuka takođe je specifičan za ove momke i sasvim je komplementaran sa svim vrstama mesa na ovoj trpezi.

Na kraju, moram reći da je sve ovo opravdalo moja očekivanja u potpunosti, s obzirom da mi nije prvi put da se susrećem sa rezultatima rada (tj. smoker mesom) ove ekipe. Momci zaista “znaju znanje”, i ovolika ljubav prema kulinarstvu i smokeru, uz godine iskustva i izučavanja tehnike pripreme, nisu ni mogli da daju ništa drugo nego vrhunski rezultat.

In Smoke We Trust biće mi svakako jedna od dražih destinacija kad god se nađem u Beogradu. Ekipi želim puno sreće u daljem radu, kvalitet je tu, i verujem da će posao, kao i investicija u sve ovo jako brzo da se isplati i u finansijskom i u moralnom smislu. Vidimo se ponovo prvom prilikom!

 


~ Premium obrok ~

Sastojci: juneće, svinjsko i ćureće meso, Coleslaw salata, crveni pasulj u BBQ sosu, domaći hleb, marinirani luk, kiseli krastavci, domaći BBQ sos
Lokacija: In Smoke We Trust, Žorža Klemansoa 29a, Beograd
Cena: 1.930,00 RSD
Brzina usluge: 15 minuta

Generalna ocena:
10

Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.