Info & Kontakt

Nebojša Lakić - BurgerMania
Nebojša Lakić

BurgerMania.rs je prvi specijalizovani food blog o burgerima u regionu. Autor bloga je Nebojša Lakić – urednik portala Serbian-Metal.org, web dizajner, gurman i ostrašćeni ljubitelj hamburgera iz Banjaluke, RS.

Ideja za ovaj blog rodila se sasvim spontano, nakon zatvaranja McDonald’s restorana u Banjaluci 2015. godine. S obzirom da je to do tada bio jedini lanac brze hrane posvećen hamburgerima, te da je kvalitet istih u najvećem gradu Srpske (gde je dominacija ćevapa i klasičnih pljeskavica neprikosnovena) najčešće upitan, plan je bio da se obiđu lokalni restorani koji u ponudi imaju burgere i da se proveri ponuda, a utisci potom sumiraju u tekstovima koji su objavljivani na ličnom Facebook profilu autora.

S obzirom da je reakcija na te tekstove bila veoma pozitivna, kao i da u Banjaluci ipak postoji solidan broj restorana koji imaju burger (ili više njih) u jelovniku, Facebook je vremenom pokazao svoje limite, pa je prebacivanje svega toga na sajt bio logičan sled događaja. Ovde treba naglasiti da je serijal u početku bio zamišljen kao isključivo banjalučki, ali to se sa pokretanjem ovog bloga menja, pa će, pored Banjaluke, biti recenzirani i burgeri iz drugih gradova u regionu, po principu “gde me put navede”.

Burgeri će u tekstovima biti detaljno predstavljeni, analiziraće se svi sastojci (meso, pecivo, sos, prilozi…) i na kraju, biće ocenjeni po subjektivnom mišljenju autora. Burgeri koji ostave najviše pozitivnih utisaka biće izdvojeni u sekciji Najbolji burgeri radi lakšeg pregleda.

Takođe, pored recenzija hamburgera, na blogu će biti reči i o lokalnoj craft sceni – proizvođačima piva, sosova i svega ostalog što se uklapa u ovu priču. Saveti, recepti i slične stvari takođe će biti tema tekstova koji će da uslede.

Kontakt

Sve sugestije i ideje kako bi se ovaj blog mogao unaprediti i razvijati, te predloge za potencijalnu saradnju, slobodno šaljite na ispod navedene kontakte.


BurgerMania prijatelji