Beograđanin Aleksandar Aca Vulićević, svoju strast ka dobrom zalogaju i teksaškom roštilju realizovao je kroz Holy Smokes, prvi specijalizovani “Texas style BBQ” restoran u srpskoj prestonici. Novinar po struci, a gurman po opredeljenju, Aleksandar je pokazao da se sve može kada se hoće – uprkos brojnim preprekama na koje...
Crafting
Banjalučka zanatska pivara The Master Craft Brewery (skraćeno MCB) jedina je te vrste u Republici Srpskoj i BiH koja ima sopstvenu proizvodnju u okviru prodajnog objekta, takozvanog tap rooma. Iako je craft kultura u regionu poprilično zastupljena, u Banjaluci i Republici Srpskoj sve je još uvek u najranijoj fazi...
“Burger a day keeps the doctor away” – kaže stara narodna burgerska mudrost. Leto je na izmaku, pa valja iskoristiti lepo vreme za roštiljanje na otvorenom sa društvom, dok se još može. Ovom prilikom, na repertoaru je BurgerMania Classic Burger, domaći burger sa sastojcima koji za potpisnika ovih redova čine savršen...
Kiseli krastavci su mnogima jedan od omiljenih sastojaka u burgeru, bilo da se koriste kao klasičan prilog, ili sitno seckani u burger sosu. Da bi stvari digli na viši nivo, svakako je bolje da napravimo domaće, nego da koristimo već gotove kupovne. Ukus je neuporediv. Napomenuo bih da je...
Burgeri spadaju u relativno jednostavnu hranu za pripremu, ali kao i sve drugo u životu, traže da im se čovek posveti. Površan pristup neminovno će dati loš, ili u najboljem slučaju prosečan rezultat, ali uz malo truda i istraživanja, svako od nas može usavršiti kulinarsko znanje i postati majstor...