Posle sjajnog iskustva sa Haslers ekipom i njihovim Chili Burgerom o čemu sam nedavno pisao, bilo je jasno da ću morati da ih obiđem ponovo prvom prilikom. Ovaj put fokusirao sam se na burger koji je direktna paralela sa kalifornijskim brendom In-N-Out, a to je Driller no. 9, odnosno Devetka.
Haslers je, ako ste propustili prethodni tekst, mini franšiza koja posluje u Beogradu (dve lokacije) i Novom Sadu (jedna lokacija), a inspiraciju za pripremanje i služenje burgera našli su u jednom od poznatijih američkih burger lanaca, In-N-Out. To jasno naglašavaju i u jelovniku, na dostavama čak i piše In-N-Out style burger, gde bi glavna razlika bila u pecivu – naime, Haslers služi burgere u zemičkama pravljenim od krompira (potato buns), što je već zaštitni znak druge američke popularne franšize, Shake Shack. Dakle, najbolje od oba sveta, jer ove zemičke uzdižu burger za nekoliko klasa već u startu, dok je sastav burgera i način pripreme takav da nemam apsolutno nikakvu zamerku.
Jedna od specifičnosti In-N-Out restorana je “tajni jelovnik” (koji i nije toliko tajnovit, ali je marketinški od toga napravljena super fora), te tzv. animal style pristup pripremi, koja kada su burgeri u pitanju podrazumeva da se meso tokom pečenja premaže senfom i sa njim prži. Takav burger uglavnom prate i animal style krompirići, odnosno pomfrit sa topljenim čedar sirom, sosom i karamelizovanim lukom. Ukratko, spektakl za svaku priliku i obrok na koji niko, osim eventualno kakvog hardcore vegana, ne bi mogao da ostane ravnodušan. 🤤
OK, da pređemo na Driller, odnosno Devetku. Ne znam šta se tačno krije iza naziva ovog burgera (i gde su varijante od 1 do 8 😊), ali svi klasični sastojci su tu – (krompir) pecivo, 2x juneće meso pripremljeno smash tehnikom, čedar sir, ajsberg, kiseli krastavci, karamelizovani luk i burger sos. Ovo naravno nije moglo da prođe bez pomenutih animal style krompirića. Na sve to limenka Coca Cole i ostalo je da se prepustim uživanju.
I bilo je upravo tako, uživanje u svakom zalogaju. Ova peciva, bez sumnje, izdvajaju Haslers u sam vrh beogradske burger scene. Mekana, lagana, preukusna su i sama za sebe, a tek kad je između njih i gomila skladnih i iskusno pripremljenih sastojaka – sos je definicija pravog burger sosa za svaku priliku, karamelizovani luk takođe klasu iznad običnog seckanog luka – jednostavno, ovo je idealan burger u kojem sve funkcioniše kako treba i kombinacija je kakvu najviše volim i često upravo takve burgere i pravim u kućnim uslovima (izuzev krompir peciva, to je već kulinarska akrobacija koju nisam savladao).
Dodatni krompirići sa sosom, topljenim sirom i karamelizovanim lukom su idealni i u solo varijanti, i nakon svega, ne mogu a da se ne zapitam zašto ovakve stvari nisu u ponudi u svim restoranima gde postoji pomfit. Nije to tako komplikovano za izvesti, a drastične su razlike kada ovako nešto iznesete gostima umesto generičkog zamrznutog suvoparnog pomfrita iz vreće kakvog viđamo po marketima.
Kako bilo, očekivao sam najbolje, a to sam i dobio. Generalno nemam običaj da pišem dva teksta iz istog restorana u kraćem vremenskom periodu, ali Haslers mi zaista u potpunosti odgovara i trenutno mi je omiljena burger destinacija u Beogradu. Konkurencija je jaka, realno i prejaka, obzirom da gde god da sednem dočeka me nekakav spektakl (Thyme je poslednji primer), ali ako ste za usputni burger bez mnogo komplikacija, a koji odnosi najviše ocene u svim kategorijama – Haslers je lagana preporuka. 👌
~ Driller® no. 9 (Devetka) ~
Sastojci: zemička, juneće meso 2x, sir 2x, karamelizovani luk, ajsberg salata, paradajz, kiseli krastavci, burger sos
Lokacija: Haslers, Ustanička 170E, Beograd
Cena: 890 RSD
Brzina usluge: 20 minuta
Pecivo: 10/10 ● Meso: 10/10 ● Sos: 10/10 ● Prilozi: 10/10 ● Ukus: 10/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)
Generalna ocena:
10
Komentariši