Chili Burger – Haslers, Beograd

Haslers ekipa - svaka čast! Momci su u praksi demonstrirali kako treba da se radi u gradu koji, kako već pomenuh, vrvi od burger restorana koji su postavili lestvicu kvaliteta na veoma visok, ali ispostaviće se ne i nedostižan nivo. Ovo je potencijal za mnogo veću priču i full franšizu koja bi, uveren sam, veoma dobro poslovala s obzirom na kvalitet koji poseduje.

Chili Burger - Haslers, Beograd

Beogradsku burger turu, nakon fenomenalnih Smasher & Co i Jamiе's Italian burgera nastavio sam u Haslersu, malom burger grilu na Konjarniku. Kolika je moć društvenih mreža, posebno Instagrama i video reelsa, najbolje govori da na ovo mesto nikad ne bih obratio pažnju da ih sasvim slučajno nisam zapratio na mrežama, iako sam nebrojeno puta prošao pored njega. Dobar video daleko se vidi, kaže stara narodna koju sam upravo izmislio, pa se tako zaputih da vidim šta se tu tačno dešava i koliko virtuelni instagramski svet odgovara realnosti, jer burgeri koje ova ekipa tamo objavljuje izgledaju ništa manje nego maestralno.

Haslers posluje na dve lokcije u Beogradu i jednoj u Novom Sadu. Nisam bio u prilici da obiđem ta druga mesta, a ovaj gril (koji se nalazi na adresi Ustanička 170E), poprilično je skromnog interijera i prostora – tek nekoliko stolova i stolica, očito fokus na dostavi, ali stigli smo taman na otvaranje (radni dan im počinje u podne), pa nije bilo gužve i moglo je normalno da se sedne. Interijer skroman, ali sve što treba je tu – veliki gril, ogroman (sjajno dizajniran) panel sa jelovnikom na zidu i raspoloženi i komunikativni roštilj majstori.

Chili Burger - Haslers, Beograd

Već pri prvom susretu sa Haslersom na Instagramu, pomislio sam kako me način na koji slažu i služe burgere podseća na američku burger franšizu In-N-Out. Ispostaviće se da im je kultni kalifornijski burger glavna inspiracija, odnosno da to uopšte i ne sakrivaju, s obzirom da na beogradskim dostavama pored naziva burgera zapravo i piše “In-N-Out style burger”. Zanimljivo, pomislih, pa kad već nije tako lako da se skokne do Kalifornije, ostaje mi da proverim koliko je Haslers ozbiljno shvatio sve ovo, i da li su burgeri i ukusni onoliko koliko dobro izgledaju.

Na meniju je nekoliko podjednako primamljivih burgera, ali za premijerni susret odlučio sam se za Chili Burger. Meso je pripremljeno smash tehnikom (dva komada), preko kojeg su otopljeni listići sira, a tu su još i karamelizovani i seckani luk, kiseli krastavčići, burger sos i domaći chili sos. Na papiru sve kako treba, uz posebno iznenađenje – potato buns! Domaća peciva sa krompirom nisu svakodnevnica u ovim krajevima, zapravo ne znam ni jedan restoran u kojima ih spremaju, dok su u Americi poprilično popularna, pogotovo Martin's Potato Rolls koji se koristi u još jednoj veoma poznatoj burger franšizi – Shake Shack. Teksturom dosta mekša, ova peciva definitivno su pun pogodak, i Haslers uzdižu za stepenicu više u odnosu na veoma žestoku konkurenciju u srpskoj prestonici! U kombinaciji sa ostalim sastojcima, pogotovo preukusnim chili sosom, bio je to zalogaj za pamćenje. Jednostavno rečeno, ovo je bio jedan od najboljih burgera koje sam probao u životu, te još jedan primer koliko pecivo može da popravi ili pokvari burger, bez obzira na kvalitet ostalih sastojaka.

Chili Burger - Haslers, Beograd
Chili Burger – Haslers, Beograd

A u ovom slučaju, svaki sloj bio je maksimalno ukusan – od savršeno pečenog mesa, odgovarajućeg topljenog sira (ništa epohalno, ali procesuirani sir u listićima jednostavno je klasik koji je idealan za burgere), preko ukusnih krastavčića, do odličnog burger sosa, uz poseban akcenat na već pomenuti chili koji je bio taman pikantan da ne odvuče pažnju i ne nametne se u potpunosti. Sočnost u svakom zalogaju, a sve je zaokruženo sa uvek rado viđenim karamelizovanim lukom. Jednom rečju – sjajno!

Chili Burger - Haslers, Beograd

Pored burgera, u ponudi je i par varijanti pomfrita, a nažalost krompirići sa topljenim čedarom trenutno nisu bili dostupni, te se zadovoljih sa korektnim klasik pomfritom. Točena Coca Cola na kraju, i bio je to idealan Americana style obrok za svaku priliku.

Haslers ekipa – svaka čast! Momci su u praksi demonstrirali kako treba da se radi u gradu koji, kako već pomenuh, vrvi od burger restorana koji su postavili lestvicu kvaliteta na veoma visok, ali ispostaviće se ne i nedostižan nivo. Ovo je potencijal za mnogo veću priču i full franšizu koja bi, uveren sam, veoma dobro poslovala s obzirom na kvalitet koji poseduje.

Na kraju, ostalo je još da vas sve koji ovo čitate pozovem da proverite hvalospeve iz ove recenzije i posetite ih kada budete u prilici. Potpuno sam siguran da se nećete pokajati.

 


~ Chili Burger ~

Sastojci: zemička, juneće meso, sir, chili sos, karamelizovani i seckani luk, kiseli krastavci, burger sos
Lokacija: Haslers, Ustanička 170E, Beograd
Cena: 760,00 RSD
Brzina usluge: 20 minuta

Pecivo: 10/10 ● Meso: 10/10 ● Sos: 10/10 ● Prilozi: 10/10 ● Ukus: 10/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
10

Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.