K.O. Smash Burger – Bomba Smash Burgers, Banja Luka

K.O. Smash je kompaktan i veoma ukusan burger koji zadovoljava sve standarde i zaista mi je drago što su se opravdala sva očekivanja vezano za ovaj lokal. Siguran sam da ćemo se družiti i u narednom periodu, a vlasniku sve najbolje u daljem radu.

K.O. Smash Burger – Bomba Smash Burgers, Banja Luka

Bomba Smash Burgers je novo ime na gastro mapi Banjaluke, mesto koje (mi) je od prvih storyja i reel snimaka objavljenih na Instagramu privuklo pažnju, jer je bilo više nego jasno da se radi o iskusnoj ekipi koja zna kako se pripremaju kvalitetni smash burgeri.

S obzirom da mi je iz očiglednih razloga Instagram krcat burger snimcima i fotkama iz svih delova sveta, na prvu nisam ni shvatio da se radi o lokalu iz Banjaluke. Više je to izgledalo kao viralni smash burger video iz gradova i država gde je ova priča znatno razvijenija nego ovde. Par sedmica kasnije, nakon početnog starta gde je sve ovo funkcionisalo samo preko dostavnih službi, ovaj mali fast food lokal počeo je da prima goste i na samoj lokaciji, pa je došao trenutak da i uživo proverim o čemu se ovde tačno radi. I na moju radost, ispostaviće se da je Bomba zaista – bomba! 💣

Ovaj objekat nalazi se u naselju Borik, tačnije u sklopu lokalne tržnice. Sama lokacija baš i nije naročito reprezentativna, i da nisam video reklame i objave na mrežama verovatno nikad ne bih ni saznao za njihovo postojanje. Jasno je da će fokus rada ovog restorana da bude na dostavi, jer ispred objekta se nalazi tek par stolova i nasumično nabacanih stolica koje su više prikladne za dostavljače kada dođu po narudžbu da imaju gde da sačekaju. Kako bilo, tu smo zbog burgera, ovo ostalo su sporedni detalji, ali da imate u vidu u slučaju da pomislite da bi mogli da izvedete devojku ili momka na ručak ili večeru. Ovo nije lokal za takve stvari, bar u ovoj ranoj fazi nakon otvaranja.

Što se tiče burgera, Bomba nudi nekoliko kombinacija od kojih je svaka zanimljiva na svoj način – Chilli Cheese je tu ako ste za pikantni zalogaj, Big Smash sastojcima očekivano asocira na Big Mac, OG Cheese bi recimo bio nekakva klasik opcija, i četvrti, a koji je i bio moj izbor za prvi susret sa ovim lokalom – K.O. Smash. Svi burgeri, kao što je jasno iz naziva ovog grila, pripremaju se smash tehnikom, a o tome sam pisao u više navrata. U Banjaluci smash burger, ako već niste, možete da probate u Šah Mat Burger grilu, kao i u Rock Caffeu (koji je trenutno u fazi renoviranja). Šah Mat i Rock Caffe burgeri su vrlo dobri svaki na svoj način, ali ispostaviće se i da Bomba uopšte ne zaostaje za tom pričom.

K.O. Smash Burger – Bomba Smash Burgers, Banja Luka
K.O. Smash Burger – Bomba Smash Burgers, Banja Luka

Kao i kod pomenutih, u osnovnoj kombinaciji burger stiže sa jednim mesom (80g), i to u startu valja poduplati, što i uradih. Dakle dva mesa obrađena smasherom na grilu sa topljenim čedarom preko, a od priloga tu su kiseli krastavčiči i hrskavi luk, te dve vrste sosa – njihov smash sos i truffle majoneza. Nema greške, sjajna kombinacija i dobra zabava u najavi.

Prvi ispit je odmah položen, a tiče se zemičke – domaćin mi je objasnio da je probao saradnju sa nekoliko lokalnih pekara, ali da ni jedna nije zadovoljila standarde, te se odlučio na uvozne zemičke – što govori da se radi o posvećenoj ekipi, i to je uvek super. Zemička je pravljena sa rižinim brašnom, “prozračna” je, lagana a sve to je jako bitna stavka u strukturi burgera, jer kako sam i pominjao u brojnim recenzijama na ovom blogu – peciva na kraju dana najviše i pojedemo, i ako je teško, hlebasto ili u bilo kom pogledu neodgovarajuće, u potpunosti će da upropasti kompletan burger, bez obzira na kvalitet ostalih sastojaka.

K.O. Smash Burger – Bomba Smash Burgers, Banja Luka

Meso je veoma ukusno i lepo pečeno, krastavčići uvek rado viđen sastojak u burgeru, dok je jedna od glavnih zvezda ovde sasvim očekivano – tartuf-majoneza. Tartufi sami po sebi imaju specifičan i poprilično intenzivan ukus. Čak i kad su prisutni u minimalnim količinama daće jelu posebnu notu, i to je sad već lična preferencija – ako ne volite tartufe, možda ovaj burger nije za vas. Ako, međutim, volite – očekuje vas pravo uživanje u svakom zalogaju.

Pored burgera, kao prilog uzeli smo i rebrasti pomfrit (standardna priča) i sve to zalili Gorštak Pale Ale pivom – za one koji ne znaju, Gorštak je pionir u craft segmentu u najvećem gradu Republike Srpske, i lepo je videti da je uspostavljena saradnja između ovog lokala i pomenute pivare.

Da zaključim, K.O. Smash je kompaktan i ukusan burger koji zadovoljava sve standarde i zaista mi je drago što su se opravdala sva očekivanja vezano za ovaj lokal. Siguran sam da ćemo se družiti i u narednom periodu (pogotovo jer je u najavi i premium burger ponuda), a vlasniku sve najbolje u daljem radu. 👍

 


~ K.O. Smash Burger ~

Sastojci: zemička, juneće meso, čedar sir, truffle majoneza, smash sos, kiseli krastavci, hrskavi luk
Lokacija: Bomba Smash Burgers, Relje Krilatice bb, TC Borik, Banja Luka
Cena: 13,50 KM
Brzina usluge: 20 minuta

Pecivo: 9/10 ● Meso: 10/10 ● Sos: 10/10 ● Prilozi: 9/10 ● Ukus: 9/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
9

Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.