Heavy Metal Burger – Lion Pub, Zrenjanin

Heavy Metal Burger - Lion Pub, Zrenjnanin

Naješćete se, nije da nećete. Ali uglavnom hleba. Ovo bi u kratkim crtama bio najbolji opis Heavy Metal Burgera sa kojim sam se teškom mukom obračunao u zrenjaninskom Lion Pubu.

Nedavni boravak u Kikindi iskoristio sam i da skoknem do obližnjeg Zrenjanina i proverim situaciju u tamošnjem Lion Pubu, kog već neko vreme pratim na društvenim mrežama. Ovaj ugostiteljski objekat skoro je proslavio petnaesti rođendan, a tu je i podatak da su prvi lokal ove vrste u Zrenjaninu. Pub je uređen u skladu sa sličnim objektima kakvih ima u svakom većem gradu u regionu, sa velikim šankom i drvenim stolovima i klupama – prava oaza za prosečnog rockera ili bajkera u prolazu, dok je i muzika koja je izlazila sa zvučnika bila upravo onakva kakvu bih i očekivao na jednom ovakvom mestu – red Zabranjenog pušenja, red Brkova.

Ekipa pravi i svoje pivo pod brendom Joks Craft Brewery i taj deo posla odrađuju odlično – pivo je bilo zaista dobro (Kudravi Gaučos WITBier sa 5,2% alkohola smo pili), što se, nažalost, ne može reći za burger koji mi je nešto kasnije i poslužen.

U Lion Pub jelovniku nalazi se devet burgera, a odmah mi je za oko zapao Metal Burger aka Pabovska đavolica. Ovaj opaki momak služi se u četiri varijante – heavy, power, thrash (u jelovniku piše “trash”, i to pod hitno ispraviti. Thrash je žanr, a trash je – smeće) i black, što su ujedno i četiri dominantna podžanra metal muzike. Ovi burgeri razlikuju se samo po jačini (slično kao i pomenuti žanrovi), odnosno po količini Carolina Reaper sosa sa kojim stižu. Ova paklena papričica svakako nalaže oprez, a i poslednjih godina mi tradicionalni heavy metal ponajviše leži, te se i odlučih za “najblažu” varijantu. Heavy Metal Burger – zvuči fenomenalno, zar ne?

Heavy Metal Burger - Lion Pub, Zrenjnanin
Heavy Metal Burger – Lion Pub, Zrenjnanin

Ovaj burger sastavljen je od zemičke, 150 grama mesa, sira, slanine, luka, zelene salate, kiselih krastavčića, senfa, te pomenutog Carolina sosa. Uzeh sve to u formi burger obroka, što još podrazumeva i onion ringse, pomfrit i dodatni umak. Sve ukupno – 500 RSD. Skroz OK, pomislih, dok sam ispijao drugo pivo.

Ljubazni i dobro raspoloženi konobar doneo je burger nakon nekih 20-ak minuta, i već na prvi pogled, bilo je jasno da me ne očekuje naročito sjajno iskustvo. OGROMNO pecivo, apsolutno nesrazmerno sa količinom sastojaka u njemu, izazvalo je pravu nevericu! Pogledajte fotke i sve će vam biti jasno – kao kakva džinovska pečurka. S obzirom da je mesa prisutno tek oko 150 grama, već bih ovde mogao da završim recenziju – u toliko pecivo stalo bi i dvostruko više mesa i opet ne bi izgledalo kao da ga je previše.

Heavy Metal Burger - Lion Pub, Zrenjnanin

Na stranu što je zemička glomazna, bila je upravo onakva kakvu u širokom luku izbegavam kad god mogu. Klasično hleb-pecivo u startu se pokazalo kao najslabija karika ovog burgera, ma šta da je u njega spakovano.

Kao što već više puta ponovih kroz recenzije na ovom blogu – poenta burgera NIJE da se najedemo hleba! NIJE ni da ga žvaćemo kao kakav zidarski sendvič posle naporne smene na građevini. Burger zemička MORA da je laganija, lepršavija, a veličinom i oblikom u skladu sa količinom ostalih sastojaka u burgeru. Jednostavno rečeno – ovo je bio apsolutni promašaj što se toga tiče.

Heavy Metal Burger - Lion Pub, Zrenjnanin

Carolina sos, očekivano, izvukao mi je suze na oči, mada nisam siguran da li sam zaplakao od tuge zbog ove nezgrapne burgerčine, ili zbog pomenute papričice. Ostali sastojci nisu se naročito ni osećali da bih tu sad nešto posebno pohvalio, a i kako bi – sa jedne strane glomazno lebac-pecivo koje je apsolutno dominiralo, a sa druge najljuća papričica na planeti.

Usledila je borba čoveka i burgera iz koje jedva izađoh kao pobednik. Zaista šteta, jer imao sam velika očekivanja, s obzirom na kvalitet jelovnika u ovom pubu i primamljive fotke raznih mesnih đakonija koje objavljuju na društvenim mrežama. Siguran sam da bih mnogo bolje prošao da sam uzeo butkicu kuvanu u tamnom pivu, ćufte u sosu ili belo meso u sosu od višanja. Burger je, nažalost, bio potpuno razočarenje.

Heavy Metal Burger - Lion Pub, Zrenjnanin

Najiskreniji savet gazdi ili roštilj majstoru je da skoknu do već pomenute Kikinde i Banat bara, ili do Novog Sada, i da provere burgere koji se tamo služe. Razlika u kvalitetu je drastična.

U svakom slučaju, ako se nađete u Zrenjaninu i odlučite da posetite Lion Pub, preporučio bih da probate neko drugo jelo i popijete koje pivce – bar u tom delu nećete pogrešiti. Burger, dok je ovakav kakav je trenutno – slobodno zaobiđite.


~ Heavy Metal Burger ~

Sastojci: zemička, juneće meso, slanina, sir, paradajz, luk, kiseli krastavci, zelena salata, senf, Carolina Reaper sos

Lokacija: Lion Pub, Bulevar oslobođenja bb, Zrenjanin
Cena: 450 RSD
Brzina usluge: 20 minuta

Pecivo: 2/10 ● Meso: 5/10 ● Sos: 7/10 ● Prilozi: 5/10 ● Ukus: 3/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
4


Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.