Mac Tire Burger – Mac Tire Pub, Banja Luka

Mac Tire Burger - Mac Tire Pub

Potragu za idealnim burgerom u Banjaluci nastavih i ovog vikenda, a na red je došao (tokom priprema za ovaj projekat najviše hvaljen) Mac Tire Pub. Ovo mesto važi za jedno od ponajboljih za večernji izlazak u gradu na Vrbasu (u zavisnosti od toga kakve su vam preferencije po tom pitanju, dakako), a podjednko kvalitetna je i dnevna varijanta, jer jelovnik ovog puba ispunjen je raznoraznim divotama, među kojima su kobasice, rebarca, pizze, šnicle, čorbe, salate, sendviči, te čak osam vrsta burgera… Biće posla! 🍔🍴

Mac Tire Pub je generalno veoma reprezentativan ugostiteljski objekat. Vrhunski uređen i elegantan prostor, sa bogatom ponudom piva (kako je i red, u pubu smo) i hrane, koji se nalazi na odličnoj lokaciji – u samom srcu Banjaluke, što bi se reklo. Večeri su ovde uglavnom rezervisane za živu svirku – najčešće je to lokalna tezga varijanta, što je već odavno praktično jedini vid koncertne zabave u Banjaluci kada je o klupskim dešavanjima reč. Ovaj pub jedan je od brojnih banjalučkih ugostiteljskih objekata koji su u vlasništvu iste osobe, a dotični gazda ništa ne prepušta slučaju, i sva mesta koja otvori odlikuje generalno visok nivo kvaliteta i prijatna atmosfera, a zanimljivo je da je sve propraćeno zaista razumnim cenovnikom (s obzirom na lokacije i uređenost/kvalitet samih objekata).

Najveću ocenu u dosadašnjem delu ove moje burger turneje po Banjaluci odneo je hamburger koji sam testirao u prethodnoj epizodi, tačnije u KSET Pabu, koji je takođe u vlasništvu pomenutog gospodina. Burger me je veoma pozitivno iznenadio, a znajući da je Mac Tire Pub ipak prioritetniji i posećeniji objekat od KSET Paba, s pravom sam očekivao u najmanju ruku podjednak kvalitet i ponudu. I tako i bi! KSET Pab u svom meniju ima četiri burgera, dok Mac Tire Pub čak osam, što ga u startu svrstava na pobedničko mesto u kategoriji “ugostiteljski objekat sa najvećom ponudom hamburgera u Banjaluci”! Osam komada, pa još svaki “u svom filmu” – Burger “Mac Tire”, Sirburger, Dupli burger, Burger šefa kuhinje / Hardcore, Tabasko punjeni burger, Vo pored mora, Premium Burger i Caprese Burger. Malo li je?! 😍 Ovde bih pomenuo i “kombo meni” varijantu, gde su neki od ovih burgera kombinovani sa različitim pivima, te finansijski prođete još bolje nego pri pojedinačnim narudžbama, što je lepo.

Mac Tire Pub
“Duh Irske u srcu Banjaluke”… Mac Tire Pub

Petneastak minuta razmišljao sam od kojeg burgera da počnem, te ipak odlučih da i ovoga puta to bude burger koji nosi ime samog prostora. Prethodne sedmice bio je to Burger K.S.E.T., a ovaj put, krenuću sa Burgerom “Mac Tire”, pa šta bude… Ovi ostali doći će na red u narednim epizodama, da li objedinjeni u par zajedničkih tekstova, ili pojedinačno – zavisiće od trenutne inspiracije i slobodnog vremena.

Burger “Mac Tire” sastavljen je, dakle, od 150 grama mesa, luka, kiselih krastavaca, zelene salate, edamer sira i dressinga. Ista priča kao i Burger K.S.E.T., kako sam i pretpostavljao, jer je jelovnike u ova dva puba verovatno sastavljala ista osoba. Ipak, jasno je da od roštiljdžije zavisi kako će ispasti finalni rezultat, bez obzira na to da li su isti sastojci u pitanju ili ne. Krompirići se i ovde služe odvojeno od burgera, pa ih uključih u narudžbu i počeh psihički da se spremam za ono što sledi, jer me je i glad već uveliko stigla.

Mac Tire Burger - Mac Tire Pub
Mac Tire Burger, Mac Tire Pub

Burger je poslužen slično kao i u KSET-u, dakle u papirnoj “za poneti” kesi na tanjiru, baš kao i krompirići – u odvojenoj posudi sa prepoznatljivim sosom kao prilogom. Već pri prvom zalogaju osetio sam kvalitet i skladnost ukusa, a jedina vidljiva razlika u odnosu na KSET burger je u tome što je meso ovde lepše oblikovano i “razvučeno” na odgovarajuću veličinu, odnosno na celu površinu peciva, pa je bilo jednostavnije držati ga u ruci i pojesti, bez bojazni da će meso da ispadne. Dve vrste sosa i ovaj put – senf i još ponešto dole, te vrhnje/majonez na unutrašnjosti gornjeg dela peciva. Sir se lepo istopio, a slaninica i u ovom slučaju nenapadna i prijatna, dok je samo meso (pečeno baš kako treba!) bilo još konkretnije pobibereno nego što je to bio slučaj u KSET-u. Biber volim u burgeru, pa mi lično to ne smeta, ali verujem da će biti onih kojima bi ovo moglo bilo preljuto. I zaista, kako je vreme odmicalo, biber se polako, ali sigurno, nametnuo kao dominantni začin i sastojak u celoj priči, pa možda ne bi bilo loše ipak nijansu manje istog da je stavljeno. Sa druge strane, ako pijete pivo dok ga jedete, neće biti nikakvih problema, ali se ipak spremite za ispijanje litru-dve vode tokom ostatka večeri.

Na kraju, zaključio bih da je Burger “Mac Tire” ispunio sva očekivanja, ali da sam možda pogrešio što za početak Mac Tire ekspedicije nisam uzeo neki drugi, s obzirom da je ovaj bio skoro identičan onom u KSET-u prošle sedmice te nije bilo nekog naročitog iznenađenja. U svakom slučaju, bio je to izvrstan burger, a ono što me ipak najviše raduje je ostatak menija ovog puba, odnosno testiranje svih tih silnih hamburgera, počevši od Burgera šefa kuhinje (jaje, karamelizovani luk itd), pa do megalomanskog Premium Burgera, koji stiže sa čak tri komada različitih vrsta mesa i slaninom na sve to. Ko živ, ko mrtav! 😈


~ Mac Tire Burger ~

Lokacija: Mac Tire Pub, Srpska 2-4, Banja Luka
Cena: 6 KM (burger) + 2 KM (krompirići)
Brzina usluge, cca: 30 minuta

Pecivo: 8/10 ● Meso: 8/10 ● Sos: 8/10 ● Prilozi: 8/10 ● Ukus: 9/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
8


Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.