Neviđen Burger – The Master Craft Brewery, Banja Luka

Neviđen Burger - The Master Craft Brewery Banja Luka

“Chef Art Smith, Jedan od najboljih kuvara Amerike, lični kuvar Baraka Obame i Oprah Winfrey pravi burgere samo za vas” – glasila je najava za specijalni događaj koji je sinoć organizovan u banjalučkoj zanatskoj pivnici The Master Craft Brewery. Amerikanac, kulinarski mag, pa još spravlja burgere… Više nego dovoljna reklama za moju malenkost da se ukažem na ovom “eventu”. Nažalost, situacija se nije odvijala kako sam očekivao…

19:30

Ovaj događaj najavljen je za 20h, te je taktično bilo pojaviti se nešto ranije, kako bi se zauzelo mesto, jer očekivao sam solidnu posetu. Baš tako je i bilo – svi stolovi popunjeni, vesela atmosfera, sve je obećavalo da će ovo biti zanimljivo veče.

Art Smith - The Master Craft Brewery Banja Luka
Chef Art Smith (ne) kuva za vas

Stiže konobar, naručujemo pivo. Pitamo za burgere, i dobijamo informaciju da kuvar uskoro stiže, te da će nam biti javljeno kada krenu narudžbe. Odlično.

20:00

Pale Ale je moj izbor u ovoj pivnici – vrlo dobro pivo. Inače, za one koji nisu upućeni, da pomenem da The Master Craft Brewery pravi sopstveno pivo u postrojenju koje se nalazi u sklopu objekta, dok je industrijski dizajn lokala adekvatan za specijalizovana craft mesta poput ovog.

Kuvar stiže oko 20:30. Doček kakav priliči celebrity i TV zvezdama – kamere, intervjui, šljkocaju aparati na sve strane. Sve je to divno, ali vreme polako odmiče, a glad postaje sve jača…

21:00

Veseli i raspoloženi kuvar druži se sa ljudima po kafani, fotka sa svima koji to žele, obilazi pivsko postrojenje, ne žuri mu se nigde… Pitamo konobara kada će početi sa pripremom burgera – ovaj blago pogubljen, te mu naglasismo da nas računa među prvima čim narudžbe krenu. Ponudio nam je burgere nevezano za Amerikanca, što je potpuno nelogično s obzirom na reklamu koja je i razlog zbog čega smo tu (standardni burger iz ove pivnice recenzirao sam ranije). OK, daj još koje pivo, pa valjda uskoro pređemo i na hranu. Glad je već nezaustavljiva, nervoza raste. A logično je da ćeš na food event doći gladan, zar ne?

21:20

Kuvar ni blizu kuhinje, fotkanje i dalje u toku. Prilazi i našem stolu, rukujemo se i pozdravimo kao stari znanci.

Hello and welcome. We are waiting for your mastery in the kitchen, which is over there – kažem kroz osmeh, u slučaju da mu niko nije pokazao gde se kuhinja nalazi.

“Burgers are coming, don't worry” – odgovorio mi je nasmejan, i nastavio da se fotka i druži sa ljudima po pivnici, bez namere da se i uputi u pravcu koji mu pokazah. Grrr…

21:40

Naručimo još po jedno pivo, i već vidno iznervirani, počinjemo da pravimo plan da idemo da jedemo negde drugo, ako burgeri ne krenu dok ne popijemo, jer ovde je već sve manje vremena da se burgeri stignu spremiti, s obzirom da objekat radi do 23h, a da je u pivnici sasvim izvesno gomila zainteresovanih sa sličnim željama poput naše.

22:00

OK, to bi bilo to. Zovemo konobara, tražimo račun, objasnimo da je ovo veoma neprofesionalno sa njihove strane, da je početak najavljen u 20h i da mi dva sata čekamo da probamo taj famozni burger, a koji na kraju, kako izgleda, nećemo ni pojesti. Čovek se izvinjava, jasno je da nije do njega, ali za ovakve propuste nema nikakvog opravdanja.

I zaista, čemu sve ovo? Najaviš nekakvo kulinarsko božanstvo, zakažeš događaj za 20h – dva sata kasnije hamburgera nigde… Pa kad da se jedu, u ponoć?

S obzirom na najavu i činjenicu da je na reklami postavljena fotka kuvara u radnoj uniformi, očekivao sam da će to biti kvalitetno realizovan događaj – gde će sastojci i slično biti nabavljeni po savetima dotičnog gospodina koji će da ih peče to veče umesto da šeta u svečanom odelcu, ali na kraju ispade da je eventualno ušao na par minuta u kuhinju, možda stavio soli i bibera na meso ili dodao nešto u smešu. Jer toliko dugo se zadržao u istoj da ništa više od toga nije ni mogao da izvede. Osim toga, sve i da je spremio i dao neke savete, on burgere pekao nije kako je najava nedvosmisleno govorila.

Rezultat je sledeći – bio je to jedan NEVIĐEN burger, a mene put u ovu pivnicu neće tako skoro navesti.

Na kraju, pregladni kakvi smo već bili, spas smo pronašli u kultnoj banjalučkoj roštiljnici Mira koja se nalazi 30-ak metara dalje. Daj tu pljeskavicu u pošteno zamašćenoj lepinji, trpaj kečapa, kiselih krastavaca, DAJ SVEGA! Pokajao sam se već pri prvom zalogaju, ali to je priča za neki drugi serijal…

Roštiljnica Mira Banja Luka
Spas u poslednji čas – Pljeska u roštiljnici Miri

~ Neviđen Burger ~

Lokacija: The Master Craft Brewery, Jasenovačkih logoraša 9, Banja Luka
Cena: 0 KM
Brzina usluge, cca: Nikad stiglo

Pecivo: 0/10 ● Meso: 0/10 ● Sos: 0/10 ● Prilozi: 0/10 ● Ukus: 0/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
0


Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.