Burger sa goveđim mesom – The Master Craft Brewery, Banja Luka

Burger sa goveđim mesom - The Master Craft Brewery Banja Luka

Prođe nekoliko meseci od prethodne epizode jedinstvenog burger serijala u gradu na Vrbasu… Razlozi jednostavni – ponestaje lokala za testiranje, tačnije, dva koja su preostala pokazala su se, svaki na svoj način, komplikovana za izvesti – kuhinja u Jelen Pubu DTA radi do 16h, što je za zaposlenog čoveka suludo radno vreme, a “slow cooked” burgera u Pepperu češće nema nego što ima, pa tako ni nakon četiri odlaska u ovaj gril nisam ubo dan kada je dostupan. 😠 U priču je, međutim, nadasve neočekivano uleteo novi igrač…

The Master Craft Brewery je sveže otvorena pivnica sa akcentom na, kako joj i ime kaže, zanatsko pivo. Craft kultura polako, ali sigurno pušta korenje u Banjaluci, pa tako, pored Tvornice koja je najbolja destinacija za ljubitelje craft piva i godišnjeg (odličnog) Craft festivala koji organizuje ista ekipa, otvoren je još jedan objekat koji bi tu priču trebalo još više da popularizuje. Lokal je opremljen po svim krafterskim standardima i trenutno nudi nekoliko vrsta piva (IPA, Pale Ale, Stout, Pilsner) i drugih pića, ali i hranu – sasvim zadovoljavajući i ovoj priči prilagođen jelovnik (krilca, rebarca, kobaje) na kojem je svoje mesto našao i jedan hamburger.

Dakle, Burger sa goveđim mesom. Ništa ekstravagantno, i nikakvih drugih kombinacija. Jedan, pa da vidimo dal’ je vredan…

Burger sa goveđim mesom - The Master Craft Brewery Banja Luka
Burger sa goveđim mesom, The Master Craft Brewery

Hamburger stiže prerezan na pola, zajedno sa krompirićima u aluminijumskoj foliji koja se najčešće koristi pri dostavama hrane. Ne naročito vizuelno reprezentativno za posluživanje u samom objektu, i bolje bi to izgledalo na kakvoj lepoj dasci ili tanjiru – svakako preporuka da urade nešto po tom pitanju, jer živimo u eri društvenih mreža i ljudi vole da fotkaju hranu i postavljaju kojekuda (myself included), pa je bolje da to i vizuelno bude što je moguće više dopadljivo (hint – Submarine Burger Beograd, Pop's Place Ljubljana, Toster Bar Novi Sad).

Burger se sastoji od (grilovanog, poprilično reširanog) peciva, goveđeg mesa (po slobodnoj proceni oko 150 grama), te zelene salate, paradajza i sosa, čije sastojke nisam uspeo da odgonetnem. Možda je reč o soja sosu sa dodacima, ne bih znao, ali je prijatan, i generalno, burger je dosta skladan i ukusan. Samo meso konkretno je začinjeno (biber, so, možda i neki dodatak za meso), a krompirići dosta slani – pivnica je, ima smisla, začinjena hrana traži da se zalije sa nekoliko piva.

Burger sa goveđim mesom - The Master Craft Brewery Banja Luka

Možda bih u priču ubacio koji kiseli krastavčić, ali generalno, burger je sasvim korektan i cena mu je OK, imajući u vidu da je i pomfrit uračunat. Ono što bi bilo dobro je da postoji još koja varijanta (čizburger, dupli, ljuti, slaninica, različiti sosevi i slično), ali s obzirom da je lokal tek počeo sa radom i da im burgeri nisu prioritet, ne treba biti previše strog.

Na kraju, svakako bih pohvalio vlasnika na hrabrosti da otvori ovako nešto i na ovom nivou u gradu gde je craft još uvek nepoznanica većini, te se nadam da će lokal da zaživi i potraje (pusti korenje što bi se reklo), jer ovakva mesta su svakako više nego dobrodošla.


~ Burger sa goveđim mesom ~

Lokacija: The Master Craft Brewery, Jasenovačkih logoraša 9, Banja Luka
Cena: 6,5 KM (burger + pomfrit)
Brzina usluge, cca: 15 minuta

Pecivo: 7/10 ● Meso: 6/10 ● Sos: 6/10 ● Prilozi: 6/10 ● Ukus: 7/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
7


Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.