Dupli Big Kebab Burger – Fast Food Big Kebab, Banja Luka

Poveća pauza usledila je od prethodnog teksta u ovom serijalu, a razlog tome nije zasićenost burgerima ili lenjost potpisnika ovih redova, već prosta činjenica da novih burgera u Banjaluci – nema. Prođoh sva mesta u proteklom periodu osim dva – Fast food Pepper je ukinuo slow cooked burger koji su imali u ponudi (shame on them) pre nego što stigoh da ga seciram, a Jelen Pub DTA nije došao na red iz ranije objašnjenog razloga sa nelogičnim radnim vremenom tamošnje kuhinje. I taman kad pomislih da je vreme da se poluzadovoljan odjavim što se ovog serijala tiče, na društvenim mrežama počele su da iskaču reklame za “kebab burger”, odnosno novi restoran brze hrane koji je pre par dana otvorio svoja vrata za Banjalučane i druge vesele putnike namernike.

Solidan marketing, vizuelno lepo rešene reklame, kao i sajt i profili na društvenim mrežama ulivali su nadu da će i burgeri u ovom grilu da budu na adekvatnom nivou, pa možda i iznad standardne BL ponude. A da li su? Čitaj dalje.

U ponudi Fast Food Big Kebab – Banja Luka, koji je lociran u samom centru grada, akcenat je očekivano stavljen na Kebab (više varijanti – sa tortiljom, na tanjiru ili u kartonskom pakovanju, vegeterijanski), ali tu je i više vrsta pizza te na kraju i nekoliko burgera. Big Burger, Kebab Burger, Dupli Big Burger i Đački Kebab Burger. Sve dostupno i u kombinovanoj “meni” varijanti, sa pomfritom i sokom. Odabrah Dupli Big Burger Meni – jer kad je bal, nek’ je maskenbal – pa da vidimo kako izgleda količinski najkonkretnija opcija od ponuđenih burgera…

Na narudžbu se nije dugo čekalo, 10-ak minuta, iako je to zbog nesnosne muzike koja je treštala iz zvučnika delovalo kao večnost. Repertoar idealan za one kojima su splavovi Meka & Medina, ili koji mesta poput kluba preko puta ovog objekta (Drama) smatraju idealnim za večernje izlaske. Nije na meni da sudim, ali moglo je to ipak malo pristojnije za početak.

OK. Dupli Big Kebab Burger meni čine burger, pomfrit u propratnoj kartonskoj kutiji i sok po izboru – u mom slučaju bila je to limenka Coca Cole. Ima tu i drugih sokova, ali pored prisustva pomenute limenke, nisam se zamarao tim detaljima. Cena za ovaj kombo sasvim korektna.

Dupli Big Kebab Burger - Fast Food Big Kebab Banja Luka
Dupli Big Kebab Burger, Fast Food Big Kebab

Prvi utisak – vizuelno ne baš sjajan burger. Više je to podsećalo na pljeskavicu natrpanu sa tonom salate, a nažalost, ispostaviće se da je i meso tog ukusa – klasična pljeska, samo u burger pecivu umesto u lepinji. Salatu pomenuh, tu je dosta toga – paradajz, sveži krastavci, zelena salata, te standardni i ljubičasti kupus. Duplo meso, topljeni sir u tragovima, te dve vrste sosa – jedan na donjem pecivu, umereno ljutkast i prigodne crvenkaste boje, a drugi na bazi majoneza, blaži ukusom i u izdašnoj količini. Pecivo je sveže i blago tostirano, na tragu klasičnih kajzerica koje se mogu kupiti u pekarama ili tržnim centrima.

Fast Food Big Kebab
Marketing na Big Kebab način

U teoriji, dakle, sve je tu, samo taj osećaj da ću da pojedem pljeskavicu a ne hamburger nije me napustio ni nakon što sam prionuo na posao. Razlog, definitivno, priprema samog mesa, odabir priloga, a i sosevima je nedostajalo “udarca” – poprilično su blage varijante u pitanju. Sir, kao što već pomenuh, nazirao se tek u tragovima, a ni ukusom nije mogao da se izbori za svoje mesto između sve te salate. Šteta, jer na reklamnim fotkama to izgleda znatno reprezentativnije, što jeste očekivano, samo sam se ponadao da će i u realnosti burgeri da budu bar približni tome jer fotografije su delovale autentično, a ne kao da su skinute sa stock photo sajtova.

Dakle, nije stvar u tome da je burger u Big Kebabu nejestiv ili da ovom obroku kao takvom nešto nedostaje, već jednostavno – ne ostavlja utisak burgera nego pljeskavice. Izgleda da je to taj banjalučki prosek na koji čovek mora da se navikne i prihvati kao činjenicu.

Ono što ću svakako da izvedem prvom prilikom jeste da probam ove kebab burger varijante, ili još bolje – kebab kao takav. Vlasnici ovog objekta pohvalili su se na sajtu da su partneri “najvećeg turskog proizvođača doner mesa u BiH, koje se priprema po originalnoj tursko-nemačkoj recepturi”, pa verujem da će na tom polju stvari ipak biti konkretnije od ovog burgera.


~ Dupli Big Kebab Burger ~

Lokacija: Fast Food Big Kebab, Kninska br. 9, Banja Luka
Cena: 7,2 KM (burger + pomfrit + piće)
Brzina usluge, cca: 10 minuta

Pecivo: 2/10 ● Meso: 5/10 ● Sos: 4/10 ● Prilozi: 4/10 ● Ukus: 4/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
4


Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.