Bovie Blue Burger – Harat’s Irish Pub, Rovinj

Bovie Blue Burger dobar je izbor ako ste za nešto drugačiji ukus koji "plavi" sir donosi sa sobom. Uz sitne modifikacije (manje pecivo, manje začina u mesu) bio bi ovo fenomenalan burger koji bih sa zadovoljstvom smazao kad god se za to ukaže prilika

Bovie Blue Burger – Harat’s Irish Pub, Rovinj

“Preporučujem Bovie Blue Burger, taj mi je najbolji od svih koje imamo u ponudi, nećeš se pokajati”, poprilično uverljivo izgovorila je ove reči konobarica u Harat's Irish Pubu, gde smo planirali da nastavimo sa istraživanjem burgera u Rovinju, par dana nakon pozitivnog iskustva sa Da Piero Royal Cheeseburgerom. Konobarica, valja odmah reći – veoma harizmatična, a i burger je (bar na papiru) delovao privlačno, te se nisam mnogo premišljao da li da poslušam savet. Pristajao sam i na znatno gore stvari u sličnim situacijama.

Harat's Irish Pub, ako je verovati podacima na sajtu, najveći je svetski lanac Irish Pubova sa lokalima u Hrvatskoj, Rusiji, Sloveniji, SAD, Kazahstanu, pa i Srbiji (Beograd). Ranije nisam bio u prilici da posetim ovo mesto, tako da ne znam koliko su konzistentni sa kuhinjom i ponudom, odnosno da li su jelovnici svuda isti. Pub u Rovinju smešten je na glavnom šetalištu nedaleko od mora i starog grada, i okružen je gomilom klasičnih restorana. To mu može dati određenu prednost ako ste raspoloženi za nešto drugačiji izlazak, dok sa druge strane, standardni restorani sa copy/paste baštama bili su znatno puniji nego pub u trenutku kada sam ga posetio, tako da o poslovanju i popularnosti ovog mesta ne bih da izvlačim zaključke. Sve u svemu, gomila raznog piva je u meniju, kao i isto toliko burgera, pa je, bar što se mene tiče, “Irac” bio više nego odgovarajuća destinacija.

Nebojša Lakić - Harat’s Irish Pub, Rovinj

Kad već pomenuh pivo, pored standardnih lagera našlo se tu i nekoliko craft varijanti, te se odlučih za Gardenov Pale Ale, popularni hrvatski craft brend. Veliko točeno košta 31 kunu, što je oko 4 evra. Ne naročito jeftino, ali sa druge strane, eto nas praktično 20-ak metara od mora na glavnom šetalištu u jednom od najlepših primorskih gradića u Hrvatskoj, tako da nema tu šta mnogo da se prigovara. A i pivo je, ako ćemo iskreno, bilo odlično.

Konobarica je takođe pomenula da su nedavno prešli na “veće burger zemičke”, štagod to značilo. Bilo mi je momentalno jasno na šta je mislila kada je burger poslužen. Zaista ogromno pecivo, primamljivog izgleda, ali i dalje – ogromno. Nije baš detalj za hvalisanje po ličnom mišljenju, jer u ovakvim situacijama najčešće se ispostavi da količina ostalih sastojaka jednostavno nije odgovarajuća u poređenju sa veličinom peciva. Nažalost, tako je bilo i ovaj put.

Bovie Blue Burger – Harat’s Irish Pub, Rovinj
Bovie Blue Burger – Harat’s Irish Pub, Rovinj

Bovie Blue Burger stiže sa 150g junećeg mesa, Bovie Blue sirom, paradajzom, kiselim krastavcima, rukolom i Harat's sosom. Bovie Blue sir ne sećam se da sam jeo ranije, a ukusom je sličan gorgonzoli, samo je blaži, odnosno nije toliko žestok kao pomenuti. I moram reći da se odlično uklopio uz ovaj burger! Uz Harat's sos, sve je bilo sočno i specifičnog ukusa. Zaista prijatno iskustvo.

Sa druge strane, meso je u najboljem slučaju bilo srednja žalost – pljeskavičasto, prezačinjeno, a već pomenutih 150 grama delovalo je smešno u poređenju sa mega-zemičkom u koju bi se moglo spakovati i duplo više. Ostali sastojci bili su sasvim korektni, i ovaj burger realno nije loš, samo bi trebalo (malo) bolje uskladiti veličinu peciva sa ostalim sastojcima. Inače, samo po sebi, pecivo je ukusno i odgovarajuće teksture, i da ga je manje za 20%, to bi bila prava priča. Ali, avaj…

Bovie Blue Burger – Harat’s Irish Pub, Rovinj

Sa burgerom stiže i prateći pomfrit koji je uračunat u cenu, odnosno pikantni chili krompirići koji su bili besprekorni! Prava pabovska poslastica, uz pivo idu savršeno, i upotpunili su ovaj obrok baš kako treba.

Bovie Blue Burger, dakle, dobar je izbor ako ste za nešto drugačiji ukus koji “plavi” sir donosi sa sobom. Uz sitne modifikacije (manje pecivo, manje začina u mesu) bio bi ovo fenomenalan burger, koji bih sa zadovoljstvom smazao kad god se za to ukaže prilika.

Bovie Blue Burger – Harat’s Irish Pub, Rovinj

Konobarici u svakom slučaju hvala na preporuci, a iz Rovinja u sledećoj recenziji idemo nazad u Pulu gde sam se za kraj obračunao sa još jednim nesvakidašnjim burgerom koji se (očekivano) pokazao kao najbolji od svih koje sam testirao tih dana. Više o tome uskoro. 😉


~ Bovie Blue Burger ~

Sastojci: zemička, juneće meso, Bovie Blue sir, paradajz, kiseli krastavci, rukola, Harat’s sos
Lokacija: Harat's Irish Pub, Obala Alda Rismonda 9, Rovinj
Cena: 60 HRK (burger + pomfrit)
Brzina usluge: 20 minuta

Pecivo: 8/10 ● Meso: 6/10 ● Sos: 8/10 ● Prilozi: 10/10 ● Ukus: 8/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
8

Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.