Royal Cheeseburger – Da Piero, Rovinj

Da Piero je restoran kojem burgeri svakako nisu prioritet, ali ako ste raspoloženi da pojedete jedan, sigurno se nećete pokajati ako to uradite na ovoj lokaciji

Royal Cheeseburger - Da Piero, Rovinj

Posle Pule i Bel Pićotto Tartufo burgera kojeg smazah u savršenom ambijentu Saccorgiana plaže, mini-serijal Burgeri u Istri nastavljamo u Rovinju, odnosno lokalnom restoranu Da Piero.

Kada je o Rovinju reč, mogao bih do prekosutra da pišem o svim lepotama koje se tamo nalaze – jedna je to od najelitnijih primorskih destinacija u bivšoj nam državi, biser hrvatskog turizma koji iz godine u godinu obara sve rekorde posećenosti. Predivna atmosfera, čaroban pogled u kom god pravcu da se okrenete, stari grad kao iz bajke, kristalno čisto more, idealne plaže, restorani… Italija u malom, tako reći. Nije mi ovo prvi put da sam u Rovinju, a svakako neće biti ni poslednji. To je gradić u koji jednostavno ne možete a da se ne zaljubite, pa ako do sada niste bili, toplo preporučujem da to zadovoljstvo priuštite sebi kada vam se ukaže prilika.

Restoran Da Piero nametnuo se kao logičan izbor jer je ispunjavao oba kriterijuma kojima sam se tih dana navodio – što lepša lokacija i postojanje burgera u jelovniku. Bašta ovog restorana udaljena je bukvalno metar od mora sa očaravajućim pogledom na stari grad – lokacija, jednom rečju, savršena. Osmotrim jelovnik – tu je i burger! Nema šta dalje da se razmišlja, pomislih, i dozvah konobaricu. Royal Cheeseburger, na tebe je red!

Royal Cheeseburger - Da Piero, Rovinj
Royal Cheeseburger – Da Piero, Rovinj

Obrok stiže nekih 15-ak minuta kasnije. Burger pošteno izgleda – ne bi ni imalo smisla da je drugačije, s obzirom na ono “royal” u nazivu. Standardni sastojci – pecivo, meso, slanina, čedar sir, paradajz, salata i sos. Klasik je sa razlogom klasik, pa još ako je dobro spremljen, to je zaista sve što mi od burgera treba. A s obzirom na morsku atmosferu i pozitivnu energiju, osećao sam da će ovo biti prijatno iskustvo. Sve u svemu, tako je i bilo.

Royal Cheeseburger - Da Piero, Rovinj

Zemička je bila poprilično velika i hlebasta, ali srećom sveža i mekana, pa se nisam preterano napatio, iako ne bi bilo loše da je gramažom i obimom manja za 20%. Meso, čista junetina, sočna i veoma ukusna, dok su svi ostali sastojci bili na nivou. Sos u burgeru bio je prijatnog ukusa, na bazi majoneza – bez mnogo komplikacija, kao što već rekoh, sve u vezi ovog burgera govorilo je “klasik”. Kao prilog, poslužen mi je pekarski krompir, i uz omiljeno gazirano piće, bio je to obrok koji će me držati sitog dobar deo dana.

Royal Cheeseburger - Da Piero, Rovinj

Da Piero je restoran kojem burgeri svakako nisu prioritet, ali ako ste raspoloženi da pojedete jedan, sigurno se nećete pokajati ako to uradite na ovoj lokaciji. Tokom šetnje kasnije taj dan, pedesetak metara dalje ugledah i Irish Pub koji je već znatno konkretniji što se tiče burger ponude, te se u isti vratih par dana kasnije. O tome ću detaljnije u jednom od narednih tekstova.

Rovinj

S obzirom da je u tom trenutku bilo negde oko podne, izležavanje na plaži ostatak dana zvučalo je kao savršen plan. Tako je i bilo – iako je Rovinj krcat turistima, na plažama nije bila preterana gužva i moglo se zauzeti divno mesto tik uz more, u prirodnom hladu. Život je lep. 😎


~ Royal Cheeseburger ~

Sastojci: zemička, juneće meso, slanina, čedar sir, paradajz, miks salata, sos
Lokacija: Restoran Da Piero, Obala Alda Rismonda 35, Rovinj
Cena: 55 HRK (burger + pomfrit)
Brzina usluge: 15 minuta

Pecivo: 7/10 ● Meso: 9/10 ● Sos: 8/10 ● Prilozi: 8/10 ● Ukus: 8/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
8

Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.