Original Burger – Intergalactic Diner, Beograd

Original Burger - Intergalactic Diner, Beograd

Beogradski Intergalactic Diner nedavno sam detaljno predstavio kroz recenziju Smoky Galaxy Burgera, ali s obzirom da su me iz ovog restorana obavestili da su u periodu od testiranja do objavljivanja tog teksta doradili recepturu za zemičke (što je i bila glavna zamerka u recenziji), te dodatno uskladili odnos sastojaka u burgeru, reših da ih posetim još jednom i proverim sve to i uživo.

Istorijat Intergalactic Dinera sumirao sam u već pomenutoj recenziji, pa se ne bih vraćao na tu temu. I ovaj put, kao i prethodni, zauzeo sam mesto u restoranu na Obilićevom vencu, i ponovo se našao u sličnoj nedoumici – koji burger odabrati? Jelovnik i dalje takav da će vam zadati poštenu glavobolju. Kombinacija sve bolja od bolje, a čovek (nažalost) ima limite koliko može da pojede, pa se teška srca zaustavih u filozofiranju i odlučih za klasični Original Burger. Fokus je ovaj put na zemički, a i tih dana sam smazao mali milion burgera, pa me Sila već polako napuštala.

Original Burger - Intergalactic Diner, Beograd
Original Burger – Intergalactic Diner, Beograd

Original Burger u većoj L varijanti stiže sa 200 grama mesa, ajsberg salatom, paradajzom, lukom, svežim krastavcima, a umesto kakvog specijalnog sosa, tu su tri klasična sastojka za bilo koji burger, sendvič ili hot dog – majonez, senf i kečap.

Zemička već na prvi pogled znatno bolja nego što je ranije bio slučaj u Intergalacticu. Recepturu nisu menjali, ako se ne varam, od samih početaka, pa kao što već pomenuh u prethodnoj recenziji – ranije je to bilo sasvim OK s obzirom da je Intergalactic jedan od pionira beogradske burger scene, ali danas je situacija već znatno drugačija. Konkurencija je jaka i burgeri u Beogradu više nimalo ne zaostaju za onima iz najboljih svetskih destinacija. Stoga ponudu valja usavršavati koliko je moguće i ispratiti sve to, ili će gosti neminovno da se presele tamo gde im je bolje.

Original Burger - Intergalactic Diner, Beograd

Nakon prvih zalogaja, jasno je da ovo sada zaista jeste konkretniji burger, a zemička dosta ukusnija i usklađenija sa ostalim sastojcima. Meso je srednje pečeno i sočno, a sveži krastavci zanimljiv kontrast s obzirom da se ne sećam kad sam zadnji put jeo sveže krastavce u burgeru umesto standardnih kiselih. Sos kao takav ništa specijalno, odnosno znamo svi dobro ukus kečapa, majoneze i senfa, pa ne bih dužio što se toga tiče. Burger, dakle, sasvim pristojan – svakako ne najbolji koji sam pojeo u životu, ali dovoljno dobar da ga preporučim svima koji se nađu u ovom restoranu.

Ono što mi se kod Intergalactica uvek sviđalo je to da uz burger dobijete i kombinaciju pomfrita i onion ringsa, pa nema potrebe za dodatnim troškovima. Tu su i posudice sa kečapom i majonezom, uz Pepsi (limenka, 120 RSD) kao izbor pića i ovaj put.

Original Burger - Intergalactic Diner, Beograd

Sve u svemu, Intergalactic Diner mi ostaje jedno od dražih mesta u Beogradu. Kako već rekoh – upravo ovde je ideja o pokretanju ovog bloga svojevremeno i rođena, te svakako planiram da ih obilazim s vremena na vreme. Sa novom zemičkom, burger je ukusniji i može da parira aktuelnoj ponudi u Beogradu. Ostaje samo da odaberete kombinaciju koja vam najviše odgovara i prepustite se uživanju u dobrom zalogaju.


~ Original Burger ~

Sastojci: zemička, juneće meso, ajsberg salata, paradajz, luk, svež krastavac, majonez, senf, kečap

Lokacija: Intergalactic Diner, Obilićev venac 3, Beograd
Cena: 565 RSD
Brzina usluge: 15 minuta

Pecivo: 7/10 ● Meso: 8/10 ● Sos: 5/10 ● Prilozi: 8/10 ● Ukus: 8/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
8


Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.