🌶 Ko se boji zime još!

Jesen je već stigla, zima samo što nije, a sa ovako opremljenim frižiderom sve će to mnogo lakše da se podnese

Ljuti sosovi

Nedavno završena Šurijada bila je idealna prilika da se opskrbim sosovima i srodnim pikanterijama za hladne dane koji su pred nama. Jesen je već stigla, zima samo što nije, a sa ovako opremljenim frižiderom sve će to mnogo lakše da se podnese.

Da sam neki naročit fan ekstremno ljute hrane, zaista nisam. Volim pikantno, naravno, ali trudim se da ne zalazim u hardcore kategoriju, pre svega zato što preferiram da i ostali sastojci dođu do izražaja u jelu, kao i da ne prolazim prečesto kroz taj prijatni osećaj kao da mi žileti seckaju jezik. Takve vratolomije sa zadovoljstvom prepuštam gastro-saborcu BL Beastu – neki u tome uživaju, dok drugi jednostavno imaju veći prag tolerancije na ljuto. Ekipa skovil-craftera sa kojima sam se zahvaljujući ovom blogu kao i već pomenutoj Šurijadi upoznao, srećom nije fokusirana samo na ekstreme, već se tu nađu i sosovi koji će zadovoljiti ukus i onih koji su ipak raspoloženi za nešto blaži zalogaj. Upravo gomilu takvih proizvoda donesoh sa pomenute fešte, i već se radujem testiranju svega toga u narednom periodu!

Pročitaj i ovo:

Vas koji ovo čitate svakako pozivam da podržite ove ljude – u pitanju su strastveni entuzijasti koji rade sjajan posao, posvećeni su svemu ovome maksimalno, pa pored činjenice da je uvek lepo ispoštovati domaće proizvođače, takođe je dobar osećaj znati da je to što jedeš organsko, prirodno, uzgojeno na našim poljima, i sa ljubavlju spakovano u proizvode koji će da obogate svaku trpezu.

Sve divote koje vidite na fotkama u galeriji ispod, kao i još mnoooogo toga, možete pronaći kod Chili Pop's iz Banjaluke, Ljutko iz Tuzle, te Đed Niko iz Podgradaca (tu je takođe i odlična Sriracha, brenda Vazda dobar, koji sam nedavno predstavio). Verujte mi, nećete se pokajati. 👌

Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.