šŸŒ¶ Å urijada 2022: Najljuća feÅ”ta po treći put u Banjaluci!

Treća banjalučka Å urijada ā€“ takmičenje u jedenju ljutih paprika, biće održana u nedelju 25. septembra u baÅ”ti KSET Paba!

BaÅ” kao i prethodnih godina, i ovaj put nas očekuje epski obračun hrabrih takmičara koji će da se nađu oči u oči sa najljućim papričicama na planeti, poput Caroline Reaper, Trinidad Moruge Scorpion i drugih (informacije o paprikama na kraju teksta).

Pored takmičenja u jedenju paprika, biće organizovan i izložbeno/prodajni deo u okviru kojeg će svoje proizvode da predstave domaći i regionalni craft proizvođači Chili Pop's iz Banjaluke, Đed Niko iz Podgradaca, te Smokin’ Hot iz Beograda.

Takođe, od proÅ”le godine uvedena je joÅ” jedna disciplina, a to je takmičenje u brzom ispijanju piva!

Tačna satnica svih deÅ”avanja biće objavljena tokom narednih dana.

Treću banjalučku Å urijadu zajedničkim snagama realizuju BL Beast YouTube kanal i BurgerMania.rs food blog, uz podrÅ”ku Banjalučke pivare, kompanije JamesonĀ i domaćina KSET Paba.Ā Početak je u 12 sati, a ulaz je, kao i prethodnih godina – besplatan.

Podsetimo, Prva banjalučka Å urijada održana je u septembru 2020. godine, i na njoj je trijumfovala Maja Jovičić iz Banjaluke, od tada poznata kao BL Chilli Queen. Druga Å urijada realizovana je u septembru 2021., kada je prvo mesto osvojio MiloÅ” Stojković iz Beograda.

Zapratite zvanični Facebook Event.

Prijave takmičara i nagrade

šŸŒ¶ļøĀ Paprike

Svi zainteresovani za učeŔće u takmičarskom delu Å urijade – jedenju ljutih paprika, mogu da se prijave putem mejl adrese surijada@burgermania.rs najkasnije do petka 23. septembra u 15h. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona.

Broj takmičara ograničen je na 10, plus 5 zamena u slučaju da se neko od takmičara ne pojavi ili odustane na prvoj paprici.Ā Prijava i učeŔće su besplatni, a na takmičenju mogu učestvovati samo punoletne osobe.Ā Selekcija takmičara biće obavljena nasumičnim odabirom putem servisa Random.org.

Nagradni fond za finaliste obuhvataće setove ljutih sosova, Šurijada majice, razna alkoholna pića i druga iznenađenja.

šŸŗ Pivo

Kada je reč o takmičenju u brzom ispijanju piva, prijave su moguće putem mejla pivo@burgermania.rs, kao i na samom događaju do 13h. U prijavi navesti ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. U slučaju većeg broja takmičara, biće formirano nekoliko ekipa, a nagradni fond obezbediće naÅ”i prijatelji Banjalučka pivara. Prijava i učeŔće su besplatni, a na ovoj takmičarskoj disciplini takođe mogu učestvovati samo punoletne osobe.


Å urijada 2022: Dodatne informacije

Na trećoj banjalučkoj Šurijadi, pred takmičarima će se naći sledeće paprike, poređane po Scoville skali ljutine (SHU):

AJI FANTASYĀ (10.000 SHU)
AMARILLOĀ (50.000 SHU)
LANTERNĀ (100.000 SHU)
HABANERO REDĀ (200.000 SHU)
CHOCOLATE HABANEROĀ (300.000 SHU)
FATALIIĀ (350.000 SHU)
GHOST PEPPERĀ (1.000.000 SHU)
TRINIDAD SCORPION MORUGAĀ (1.200.000 SHU)
CAROLINA REAPERĀ (2.200.000 SHU)

Pravila: jede se jedna po jedna paprika, sa kraćim pauzama između svake. Takmičarima će biti obezbeđeno mleko za ā€œgaÅ”enje vatreā€, ali ako ga popiju, automatski ispadaju iz daljeg dela takmičenja. U slučaju da viÅ”e takmičara stigne do zadnje paprike, finalisti će dobiti po veliku blagu roga papriku, i prvi koji je pojede je pobednik.

Å urijada 2022 - paprike

Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom straŔću ka burgerima, Å”to se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.