Country Burger – Grill Bar Papa Džo, Banja Luka

Country Burger - Grill Bar Papa Džo Banja Luka

Sa prvim danima jeseni, došao je trenutak da se vratim pohodu na burgere u Banjaluci, odnosno da seciram još par lokacija koje su preostale. “Papa Džo” bio je u planu još pre nekoliko meseci, ali predosećao sam da više od prosečne pljeskavice tu pojesti neću, pa nisam naročito ni žurio sa testiranjem. Osim toga, leto je svakako period žurki i roštilja na otvorenom, a ove godine, u toplini dvorišta svog, ispekoh hamburgera koliko i prosečan roštiljdžija u solidno posećenom restoranu. Sa druge strane, upetljao sam se u još jedan zanimljiv, ljutkasti projekat, a o čemu se radi, osmotrite ovde. 🌶

OK, Grill bar Papa Džo nalazi se preko puta tvrđave Kastel, u objektu iznad kojeg je svojevremeno lebdela ogromna naduvana kokoška, što je bio maestralan marketinški potez prethodnog gazde. Ipak mu to nije pomoglo, pa je prostor zbog slabe posećenosti ubrzo zatvoren. Kako će proći novi vlasnik ostaje da se vidi, a razlika u jelovniku, za početak, jeste upravo u hamburgerima kojih pre nije bilo. Tu je sada čak 11 burgerskih kombinacija, koje se kreću u rasponu od tri do šest maraka, što je drastična razlika u odnosu na par nedavno testiranih, čije su se cene po burgeru kretale od 14, do nimalo prijatnih 18 KM.

Tih 11 hamburgera nose sledeća imena: Classic Burger, Cheeseburger, Pizza Burger, Rollo Burger, Country Burger, Index Burger, Farmer Burger, Vulkan Pikant Burger, Crispy Burger, Cordon Blue Burger i Fish Burger. Odlučih se za cenovno najskuplji i strukturom najinteresantniji u ovoj ponudi – Country Burger.

Country Burger - Grill Bar Papa Džo Banja Luka
Country Burger, Grill Bar Papa Džo

Pomenuta momčina sastavljena je od peciva, junećeg mesa, pohovanog sira, pržene slaninice, burger sosa i salate. Sos je, kako reče simpatična radnica, ništa drugo nego miks majoneze i kečapa, dok je upit “šta ćete od priloga?”, jasno nagoveštavao pljeskavica pristup, i ishod koji neće biti naročito ispunjavajući za mene. Daj zelenu salatu, paradajz i kisele krastavce, pa da vidimo kako će sve to da izgleda na kraju.

Country Burger - Grill Bar Papa Džo Banja Luka

Pljeskavicu sam očekivao, pljeskavicu sam i dobio. Uz jedinu razliku što je meso spakovano u kajzericu umesto u lepinju, kako se pljeske tradicionalno služe u Banjaluci. Sve ostalo u ovom trenutku mogao sam i da predvidim – meso je tretirano pojačivačima ukusa, poprilično prepečeno, kajzerica hlebasta i ogromna u poređenju sa količinom ostalih sastojaka, topljeni sir i slaninica nisu loši, a salata kao salata, s tim što paradajz na kraju nisam ni dobio.

Uz burger stiže i pakovanje pomfrita, ništa specijalno, klasična pomfrit varijanta iz vreće.

Country Burger - Grill Bar Papa Džo Banja Luka

Ako ništa, ono što je pozitivno u celoj priči je to što su cene ipak niže, i što su u Papa Džou i sami svesni koliko vredi to što spravljaju. Napuniće vam stomak, nećete ostati gladni, i to je to. Pomenimo i to da se gril nalazi nadomak gradske pijace, pa verovatno na mušterije u prolazu i ciljaju – mušterije koje svakako nisu naročito zahtevne ili preterano probirljive kao nesrećni potpisnik ovih redova.

Ono što je, sa druge strane loše, je to što je ovo još jedan u nizu ugostiteljskih objekata u Banjaluci koji se olako razbacuje nazivima “burger”, a zapravo ni ne znaju šta je to i kako to jelo treba da se priprema i služi. Nema ni potrebe da se vraćam na više puta ispričanu priču da bi malo edukacije pre ubacivanja nekog jela u ponudu trebalo da se podrazumeva, ali nažalost, lokalne gazde su zadovoljne prosekom koji nude (čast izuzecima), i nemaju naročitu želju da se oko ponude konkretnije potrude.

U svakom slučaju, burgere iz Papa Džoa ne bih preporučio, jer to burgeri baš i nisu. A ako ih posmatramo i u formi pljeskavice, ni tu baš ne briljiraju. Nije da je obrok potpuno nejestiv, ali svakako da ne izaziva želju za ponovnim konzumiranjem. Što će reći – ako ste raspoloženi za dobar burger, potražite ga ipak negde drugo.


~ Country Burger ~

Lokacija: Gril bar Papa Džo, Teodora Kolokotronisa 8, Banja Luka
Cena: 6 KM (burger + pomfrit)
Brzina usluge, cca: 15 minuta

Pecivo: 2/10 ● Meso: 2/10 ● Sos: 3/10 ● Prilozi: 3/10 ● Ukus: 3/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
2


Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.