Pop's Burger – Pop's Caffe Food, Banja Luka

Pop's Burger - Pop's Caffe Food, Banja Luka

Pop's, ugostiteljska franšiza koja posluje u nekoliko gradova u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, krajem 2020. otvorila je prvi restoran u Banjaluci. Ozbiljan pristup marketingu i dobar jelovnik (u kojem se, između ostalog, nalazi i gomila burgera), nagoveštavali su profesionalizam koji uvek rado pohvalim, te sam jedva čekao da proverim o čemu se ovde tačno radi i kakav kvalitet nas očekuje.

Pop's Cafe mogao bi da se opiše i kao lokalna verzija McDonald'sa. Od uređenja prostora, do jelovnika i promotivnih fazona kao što su baloni, dečje igračke i majice uz Kids meni i slično, to bi otprilike bilo to. Nemam ništa protiv toga – Mek je jedan od najpopularnijih brendova na planeti, pa nema razloga da se ponešto ne nauči iz njihovog primera i primeni u sopstvenom poslovanju. Prepun objekat i hiljade pratilaca na društvenim mrežama govore da u Pop'su stvari rade kako treba što se toga tiče.

Pored gomile palačinki, vafli, tortilja, salata i raznog roštilja, u reprezentativno dizajniranom jelovniku nalazi se i 15-ak burgera razvrstanih u dve kategorije – standardni i premium. Ovi drugi stižu sa 100% mlevenim junećim ramstekom i nešto višom cenom, pa se odlučih za Pop's Burger, da vidimo kako izgleda “momčina” koja i nosi ime restorana u kojem se nalazim.

Pop's Burger - Pop's Caffe Food, Banja Luka
Pop's Burger – Pop's Caffe Food, Banja Luka

I nažalost, ne izgleda naročito sjajno. Zaista slaba vizuelna prezentacija i ako je suditi samo po tome, ovaj burger nije baš obećavao, što možete i sami da vidite na fotografijama. Konstrukcija amaterska, uz znatno slabije pecivo nego na reklamama, koje su često ništa drugo nego stock fotke preuzete sa interneta, što ću uvek da kritikujem. Uslikaj svoje jelo, i stani iza onoga što služiš mušterijama – čemu ilustracije sa neta, koje ni približno ne izgledaju kao jelo koje nam je posluženo?

Pop's Burger - Reklama vs realnost
Pop's Burger – Reklama vs realnost

Da pređem na kvalitet samog obroka. Pop's Burger sastavljen je od već pomenutog junećeg ramsteka (200g), sira, burgera od krompira, BBQ i pops sosa, te povrća u vidu zelene salate, krastavaca, kupusa i paradajza. Dobri su to sastojci na papriru, ali ako rastavimo burger na najbitnije stavke – pecivo, meso, sos – u skoro svim segmentima imamo u najboljem slučaju prosečan rezultat.

Pecivo je osrednje, da ne kažem loše. Nema susama, nema ni ukusa burger zemičke. Kao da je kupljeno u prvoj nasumičnoj pekari kojoj takve stvari nisu prioritet. Sos poprilično bezukusan i nenametljiv, toliko da ne bih mogao ni da nagađam od kojih je sastojaka uopšte napravljen. Meso je još i ponajbolje u svemu tome, iako začinjenije i pečenije nego što bi trebalo. Što se povrća tiče, to je sve ok, i u jelovniku, ovaj burger delovao je primamljivo, samo jednostavno nije pripremljen kako bi trebalo za franšizu ove vrste, posvećenoj amerikana fast food delicijama.

Pored burgera, naručih i pomfrit (+2 KM), te onion ringse (+3 KM). U oba slučaja McCain kvalitet – pohvale za odabir brenda. Sa druge strane, dodatni pomfrit je bio suvišan s obzirom da već stiže uz burger, ali mi konobar to nije pomenuo tokom narudžbe. Šta je tu je, bilo nas je više, neće se baciti. Coca Colu služe u limenkama (2,5 KM), što je takođe za pohvalu.

Pop's Burger - Pop's Caffe Food, Banja Luka

Pojedoh nekako ovaj burger, i ostadoh poprilično ravnodušan. Ukus zaista prosečan – nije nejestiv, ali nije ni nešto što bih poželeo da pojedem ponovo. Zaista misterija sve ovo, s obzirom koliko je uloženo u opremanje objekata, marketing aktivnosti na društvenim mrežama, smišljanje fazona poput sushi palačinki, ili izazova u jedenju palačinke od 1 metar… sve je to dobro, ali kada se podbaci u onom osnovnom – kvalitetu hrane koja je služi sve ostalo pada u vodu.

Pop's Burger - Pop's Caffe Food, Banja Luka

Na kraju, ne sumnjam da će Pop's u Banjaluci dobro da posluje. Više puta pomenuti marketing i redovne akcije, uz povoljne cene, rezultiraće dobrim prometom, što je odličan primer mnogima kako taj deo posla treba da se obavlja. Burger, ipak, ne bih mogao da preporučim. Eventualno nešto drugo iz jelovnika, ali to je tema za neku drugu priliku…


~ Pop's Burger ~

Sastojci: 200g mleveni juneći ramstek, burger od krompira, sir, zelena salata, paradajz, kupus, krastavci, BBQ, Pop's sos

Lokacija: Pop's Caffe Food, Vase Glušca 23-25, Banja Luka
Cena: 8,5 KM
Brzina usluge, cca: 25 minuta

Pecivo: 5/10 ● Meso: 6/10 ● Sos: 3/10 ● Prilozi: 7/10 ● Ukus: 5/10
(Kako funkcioniše sistem ocenjivanja?)

Generalna ocena:
5


Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.