🏔🍔 Roštiljanje u prirodi: Planinski burgeri!

Planinski burgeri

Planina, sunce i burgeri – kombinacija koja ne može da omane!

Prethodnu nedelju provedoh sa prijateljima na planini Vlašić, udaljenoj od Banjaluke oko dva sata vožnje. Dogovor je nedavno pao da u prirodnom, snežnom ambijentu spremamo burgere po uzoru na vesele bradate bajkere sa BBQ Pit Boys kanala (Blizzard Burgers je epizoda na koju se ciljalo). Snežna oluja (na našu sreću) je izostala, dan je bio sunčan i predivan, što je na kraju rezultiralo znatno boljem ugođaju i opuštenijoj pripremi burgera bez rizika da se zaledimo ili da nas vetrina oduva sa planine. Olujni burgeri ipak nekom drugom prilikom.

Vlašić je pokazao sve svoje čari – inspirativan pogled dokle oči dopiru, skoro netaknuta priroda i čist planinski vazduh. Ambijent je upotpunio i odgovarajući soundtrack, žalopojka patuljaka iz Hobita za Ereborom, “The Misty Mountains Cold”, koji smo slušali na repeat dok se hrana lagano pripremala.

Što se burgera tiče, na jelovniku se našla klasik varijanta kojoj se često vraćam – pecivo, juneće meso, slanina, čedar sir, ajsberg, luk i kiseli krastavci, uz dve vrste sosa. Ovaj put bio je to brend Remia, odnosno Wild Bill (American Garlic) i Black Jack (Smokey BBQ) sosovi – oba više nego odgovarajuća za ovu priliku.

Uživajte u planinsko/burgerskoj panorami ispod, a ja se nadam da će se fantastičan dan poput ovog uskoro ponoviti na nekoj podjednako privlačnoj lokaciji. 😎

Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.