Kiseli krastavci su mnogima jedan od omiljenih sastojaka u burgeru, bilo da se koriste kao klasičan prilog, ili sitno seckani u burger sosu. Da bi stvari digli na viši nivo, svakako je bolje da napravimo domaće, nego da koristimo već gotove kupovne. Ukus je neuporediv.
Napomenuo bih da je recept koji sledi prilagođen letnjem periodu, pa će stvari da budu ubrzanije, kako bi u kratkom vremenskom periodu postigli željeni rezultat.
Sastojci
- Domaći krastavci
- Svež kopar
- Beli luk
- Biber u zrnu
- Tucana chili paprika
- Alkoholno sirće
- So
- Voda
Važna napomena je da za ovo koristite standardni domaći, tvrđi krastavac – dakle, ne salatar.
Teglicu ostavite u kuhinji ili na prozoru, ali ne na direktnom suncu, sa otvorenim poklopcem.
Kiseli krastavci su spremni za dva do tri dana (brže ako su izrezani na kolutiće), što će reći da se prvi burgeri sa ovim momcima mogu spremati već za naredni vikend. 😎
Komentariši