Šurijada 2020: Sve je spremno za najljuću feštu u istoriji Banjaluke!

Šurijada 2020 Banja Luka

Prva banjalučka Šurijada – takmičenje u jedenju ljutih paprika u organizaciji BurgerMania.rs bloga, restorana Kodiak i prijatelja, biće održano u nedelju 27.09. u Kodiaku sa početkom u 12h, a ovom prilikom, podsetićemo vas i na aktuelne mere za sprečavanje širenja nesrećnog korona virusa. Zdravlje na prvom mestu!

– Ukupan broj pristunih u istom trenutku ne sme biti veći od 50! Nažalost, svi smo svesni situacije i restrikcija u tom pogledu, pa ćemo dati sve od sebe kako bismo maksimalno ispoštovali sva propisana pravila koja su na snazi.

– Ponesite maske sa sobom!

– Dezinfekcija ruku biće obavezna na ulazu, a nadamo se da ne treba da pominjemo da u slučaju bilo kakvih zdravstvenih tegoba ili simptoma gripe, ovaj događaj preskočite. Biće još Šurijada i dešavanja, nemojte da se igramo sa zdravljem i ljudskim životima.

– Takmičenje u jedenju ljutih paprika počinje u 12h, dok je događaj zamišljen kao celodnevni, tako da ste u Kodiak dobrodošli u bilo koje doba dana.

– Craft segment biće adekvatno zastupljen – svi posetioci biće u prilici da tokom dana degustiraju proizvode naših prijatelja Chili Pop’s, Chilli Route 666, Đed Niko, Ljutko, a pridružiće nam se i beogradska Smokin’ Hot ekipa koja sprema prigodno iznenađenje za sve takmičare i posetioce najljućeg događaja u istoriji Banjaluke! 🌶🔥

– Specijalno za Šurijadu, biće predstavljena dva nova burgera – Karolinin osmijeh i Karolinin poljubac! 🍔 Ovi “šurgeri” biće spremljeni posebnom “smash” tehnikom, što je takođe novitet u gradu na Vrbasu. Sastojci: 2x100g junetine (smash burger edition), dupli čedar sir, zelena salata, domaće burger pecivo, te ljuti Carolina Reaper sos by Đed Niko! Razlika između ova dva burgera biće u jačini sosa, ali nemojte da vas to zavara – Osmijeh će biti relativno blaži, ali i dalje propisno ljut, dok je Poljubac hardcore varijanta i preporučuje se samo najhrabrijima!

Na kraju, ostalo je da poželimo svu sreću takmičarima na sutrašnjem šurenju i da iz istog izađu u jednom komadu, a sve ostale da pozovemo na ovaj jedinstveni vatreni gastro spektakl o kojem će se dugo pričati!

Novinar, ex-muzičar, web dizajner, internet marketing specijalac. Ljubitelj kvalitetnog zalogaja sa posebnom strašću ka burgerima, što se vidi iz priloženog. Živi u Banjaluci.